De babykamer inrichten

Eens je te weten komt dat je zwanger bent, heb je nog maximaal 9 maanden de tijd om je voor te bereiden op de komst van je baby. Aarzel daarom niet te lang om aan de babykamer te beginnen. De maanden zijn rapper om dan je denkt. We geven je enkele tips.

Babybehang: de muren eerst!

Om praktische redenen maak je de kinderkamer best eerst in orde wat betreft muren, ramen en deuren. Dit zijn meestal de klusjes waarvoor veel ruimte nodig is of die veel stof of andere vuiligheid creƫren. Om de muren van een babykamer op te fleuren, bestaat er speciaal babybehang, dat zeer zacht oogt en vaak leuke figuurtjes afbeeldt. Je kan de muur na het behangen trouwens nog verder afwerken met leuke muurstickers. Een uitgebreid aanbod daaraan vind je op www.acaza.nl/muurstickers/muurstickers-kinderkamer.

babybehang

Nachtrust: ledikant of wieg?

Een goede nachtrust is van het allergrootste belang voor een pasgeborene. Voor velen is de keuze tussen een ledikant of een wieg heel moeilijk. Een ledikant heeft het praktische voordeel dat de baby er lang in blijft passen, maar een wiegje is toch nog net iets schattiger. Veel ledikanten zijn tegenwoordig trouwens uitgerust met enkele opbergkastjes of -lades. Zo heb je telkens de nodige spullen bij de hand om je baby te verzorgen.

Een oase van rust…

Kinderkamers zijn meestal niet zo groot en zullen al vlug overvol staan. Een overvolle kamer is erg stresserend voor baby’s, die zo al aan enorm veel prikkels worden blootgesteld. Maak de babykamer daarom zo rustgevend mogelijk. Een baby heeft veel slaap en rust nodig om goed te kunnen groeien. Na deze fase heb je nog tijd genoeg om meerdere meubels toe te voegen als die echt nodig zijn. Gebruik om de rust te bewaren ook steeds zachte kleuren.

Zorg voor grote ogen

Baby’s zijn gefascineerd door alles wat beweegt en zetten meestal groten ogen op als ze leuke speeltjes zien. Daarom is een mobiel een echte aanrader. Ze zorgen ervoor dat de aangeboren nieuwsgierigheid van het kleine mensje ten volle benut wordt. Je kan een leuk mobiel kopen in de winkel of via het internet, maar het is zeker iets wat je zelf kan maken. Bijvoorbeeld als je je creatief wilt bezighouden, je er iets persoonlijks van wil maken of je gewoon wilt besparen op het budget.

Een lijstje van levensbelang

Als je naar de winkel trekt om inkopen te doen voor de babykamer, maak dan zeker vooraf een lijstje op van wat je wel of niet nodig hebt. Misschien heb je nog een meubel van vroeger die je kan opfrissen en hergebruiken? Een lijstje zorgt ervoor dat je niet met te veel meubelen en niet met te weinig meubelen thuiskomt. Het gebeurt dat je door de vele dingen die je moet onthouden een bepaald onderdeel vergeet. Langs de andere kant, zullen ze je in de winkel veel dingen proberen verkopen die je misschien niet nodig hebt. Ga zeker ook eens ten rade bij vrienden die al kinderen hebben en die dus ervaring hebben met deze inkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>