Eerste symptomen zwangerschap – Ben ik zwanger?

Last van ochtendmisselijkheid, blijft je menstruatie uit? Je bent misschien wel zwanger! Maar daar wil je uiteraard zeker van zijn. Misschien moet je voor de zekerheid toch maar een zwangerschapstest gaan kopen. Om je toch al iets meer duidelijkheid te verschaffen, hebben we de eerste symptomen bij een zwangerschap verzameld. Die zijn voor elke vrouw en voor elke zwangerschap verschillend, maar dit zijn de meest voorkomende. Het is dus niet omdat je één van de symptomen niet hebt, dat je niet zwanger bent of omdat je één van de symptomen hebt dat je zwanger bent. Voor zekerheid ga je nog altijd best naar de dokter.

Menstruatie blijft uit

Het stoppen van de menstruatiecyclus is de grootste aanleiding tot het afnemen van een zwangerschapstest. Dit is voor regelmatige vrouwen een redelijk duidelijke indicator. Voor onregelmatige vrouwen is dit een moeilijker te beoordelen factor. Zij zijn het vaak gewoon dat hun cyclus zich onvoorspelbaar gedraagt.

Ochtendmisselijkheid

De klassieker, al heeft niet iedereen er last van. In de eerste 12 weken van de zwangerschap wordt een bepaald hormoon aangemaakt dat kan zorgen voor misselijkheid. Dat is trouwens niet alleen ‘s ochtends, maar is dan wel meestal het ergste. Bij sommigen komt het volledig niet voor, anderen hebben enkel last van zuurbranden. Het is erg vervelend, maar het gaat meestal na het eerste trimester over.

Borsten zijn pijnlijk en/of opgezwollen

Veel vrouwen merken dat hun borsten gegroeid zijn. Dit is een handige aanwijzing omdat ze vlug optreedt na de bevruchting. Ze zijn meestal niet alleen gezwollen, maar kunnen ook pijnlijk aanvoelen. Dat is niet bij iedereen het geval. Sommigen spreken enkel over een bepaalde hardheid.

Heb je een zwangerschapstest gedaan en blijk je zwanger? Predictor, een producent van zwangerschapstests heeft een checklist gemaakt van dingen die je best regelt in de eerste 3 maanden van je zwangerschap. Neem er vlug eens een kijkje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>